Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


rablózás alapfokon

a tartalom forrása:  http://tempiakademia.uw.hu/favorite.htm

köszönet érte

 

 

 

Igyekszem érthetően és tömören összefoglalni a tudnivalókat, de kérném, hogy ne csak olvassátok, igyekezzetek a gyakorlatban meg is érteni!
 

  Miért fontos rablóbárózni?

 • Előírt feladat, melyek teljesítésekor jutalmat és felszerelést kaphatsz.

 • Ha győzöl te magad is nyersanyagokat, aranyat és felszereléseket gyűjthetsz.

 • A rablóbárós gyakorlásokkor elsajátíthatod a tökéletes védekezés és támadás fortélyait.

  Ezek miért is fontosak?

 • A profi játékosok napi 10-20 rablóbárózással már akár napi több százezer aranyat képesek beszedni.

 • A tapasztalat sosem árt, főleg akkor amikor majd neked kell védekezned és támadnod.

 • A játékot nagy százalékban módosította a parancsnokok megjelenése. Egy jó parancsnok több száz katona életét döntheti el. (Ezek összeállításáról majd későbbiekben)


 

  A RABLÓZÁSHOZ SZÜKSÉGES LINK: http://www.empirerablozas.uphero.com/index.html - ennek segítségével a bárózás első fázisát, a kémkedést elkerülheted. Na lássuk hogyan is kell profin rablóbárózni.
 

  1. lépés: LEPATTANÓ

  Megnézzük hogy a rablónak milyen eszközei vannak a falon. Tudni kell, hogy 1 oldalon 1 db katona minden rublikából 1-1-1 eszközt képest leszedni. pl.: ha a rabló jobb oldalán van 1db kő,

  2 db nyíl, akkor az első körben jobb oldalra betett 1 db katona le fog     szedni 1 követ és egy nyilat. Vagyis egy oldalra mindig annyiszor kell lepattanó hullámot tenni, amennyi egy eszközből a legnagyobb szám.

   Ez alapján a példa alapján jobb oldalra első hullámban 1 db katona és második hullámban is egy katona kell.


 

  PROBLÉMÁK:

 • Lepattanóhoz NEM TESZÜNK ESZKÖZT! Pazarlás

 • A lepattanó egy hullámban egy oldalon csak 1 ember. Ha kettő eszköz van a falon és egy hullámba 2 embert teszel, attól ugyanúgy csak 1 eszközt fog leszedni,
  mert az eszközök elvétele nem ember, hanem hullám függő. Ezért van az hogy maxon 4 hullámba támadhatsz és ha támadnak a váradba minden rublikába 4-4-4 eszközt kell tenni, mert minden hullám leszed egyet.

 • Nem kell minden oldalra embert tenni lepattanónak ha van olyan oldalrész ami üres!!! Tehát ha a fal úgy néz ki hogy 1kő balon-semmi középen-2nyíl jobbon,
  akkor úgy kell küldeni: hogy 2 nyíl a max, tehát 2 hullám lepattanó > első hullám 1katona bal - semmi közép - 1 katona jobb. Második hullám> 0 katona bal (hiszen már leszedte az eszközt) - 0 katona középen - 1 katona jobb (mert itt még maradt egy)


 

  2. lépés: KATONÁK ÉS ESZKÖZÖK BEÁLLÍTÁSA

  Fontos ismerni melyik katona mire jó. Amikor támadsz, és megnézed melyik oldalon milyen katona van, könnyen eldönthető milyen eszközt kell vinned. 3 típus létezik.

 • Csak KÖZELHARCOS van az oldalon: Ez ellen CSAK távolságit viszünk és létrát(max 10 elég).

 • Csak TÁVOLSÁGI van az oldalon: Ez ellen CSAK közelharcost viszünk és pajzsot(max 20 elég).

 • Ha VEGYESEN vannak az adott oldalon: Fele-fele arányban viszünk közelharcost, és eszközt, max 10 létrát s max 20 pajzsot.


 

  Ezeket oldalanként vizsgáljuk. Tehát példázva ha van egy olyan rablónk amely a három oldalát tekintve úgy néz ki: csak közelharcos bal-csak távolsági közép-vegyes jobb,

  akkor ez ellen úgy kell összeállni hogy csak távolsági+létra bal - csak közel+létra+kapu közép - vegyes+létra és pajzs jobb.


 

  PROBLÉMÁK:

 • El kell olvasni az eszközök jelentését, pl.: a pajzs a TÁVOLSÁGIAK erejét veszi le, ezért felesleges olyan oldalra tenni ahol csak közelharcos van.

 • Ha a rablónak van 50 távolságija, neked csak 30 közel ellene, semmiképp ne tegyél mellé nyilast, hogy több legyen, csak meghalnak.

 • ZÖLDÖN ez a fajta támadás nem feltétlenül adott, hiszen ott vannak változatos közrendű, számszeríjászok és buzogányosok is ahol ez a szabály nem érvényes,
  ezért ott több leleményességre van szükségetek. Ez a fajta támadás a világokban tökéletes elsősorban, mert ott 2 féle katona van mindig.


 

  3. lépés: PARANCSNOK


 

  Parncsnokokat illetően érdemes 3 félét létrehozni és elnevezni, a korábbi lépés plusz hatásáért.

 • Közel rablóparancsnok: Minimum 30-40%nyi közelharcos ereje legyen

 • Távol rablóparancsnok: Minimum 30-40%nyi távolsági ereje legyen

 • Vegyes rablóparancsnok: Minimum 30-40%nyi közel és távolsági ereje legyen.


 

  Ha a rablónál csak közelharcos van benn és csak távolságit küldesz, akkor értelemszerűen a távolsági parancsnokot kell küldened, közelharcosnál fordítva.

  A legtöbbször a vegyeset kell használni. Ez azért fontos mert a rablók parancsnokai is fel vannak szerelme alapértelmezetten 20-20% közel és   távolsági erővel. Jobbat jelent ha a minőségi felszerelés, kapu,

  várfal csökkentő, fosztogató eszközöket is ide teszitek. Egy jó parancsnok eldöntheti hogy hány katonád hal meg!!!


 

  EXTRA KIEGÉSZÍTÉS:

  Hozzáteszem akik már nagyon profik, több katonát is spórolhatnak azon, hogy nem támadnak mind a 3 oldalon. Akkor elég csak két szélen támadni, ha az egyik szél túl erős,

  ha nincs védelem az udvarban, vagy csak nagyon gyenge. Ezzel eszközt és katonát spórolhatsz, viszont nem jár a  30% bónusz az udvarban, éppen ezért érdemes csak akkor alkalmazni amikor lehet.

  Ezek összességének köszönhetően 10-15-20 katonánál több veszteséged nem lehet. Ha még is akkor nézd át melyik pontot rontottad el!!! JÓ RABLÓZÁST!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

4e5jdxhu46jtfrfd

videoton8,2015.12.06 18:36

ftzfrseb jgdx